maanantai 4. huhtikuuta 2016

Puolukkasaippuaa




  
Pitkästä aikaa tein saippuaa. Teemana tällä kertaa puolukka. Puolukkamehua tehdessäni siivilöin siemeniä talteen. Saippuassa pienet siemenet tuovat hiukan hellävaraista kuorivuutta ja ovathan ne hauska lisä itse tehtyyn saippuaan. 

Tämän saippuan perusohje on Saara Kuhan kirjasta Saippuakirja.
 
Tarvikkeet: Kookosrasvaa, kaakaovoita, palmuöljyä, oliiviöljyä, risiiniöljyä, vettä, lipeää, värinä punaista saippuaväriä ja lisukkeena puolukan siemeniä. Tuoksuna käytin hedelmien ja marjojen tuoksuista tuoksuöljyä, nimeltä Lemmenloitsu. 

 
Valmis massa muotissa

 
Vuorokauden vanha saippuatanko


 
Tangon leikkaaminen paloiksi on helppoa. Saippua on tässä vaiheessa pehmeää.
 
 
Nyt saippuapalat saavat kypsyä vähintään kuukauden. Saippuasta haihtuu vettä, se kovettuu ja väri muuttuu kirkkaammaksi kypsymisen aikana.
 

1 kommentti:

  1. Onpa kaunis - kiva pehmeä väri ja siementen tuomat pilkut. Varmaankin siemenet tuovat myös hellävaraista kuorivuutta saippuaan.

    VastaaPoista