Pitkästä
aikaa tein saippuaa. Teemana tällä kertaa puolukka. Puolukkamehua
tehdessäni siivilöin siemeniä talteen. Saippuassa pienet siemenet
tuovat hiukan hellävaraista kuorivuutta ja ovathan ne hauska lisä
itse tehtyyn saippuaan.
Tämän saippuan perusohje on Saara Kuhan kirjasta Saippuakirja.
Tarvikkeet: Kookosrasvaa, kaakaovoita, palmuöljyä, oliiviöljyä, risiiniöljyä, vettä, lipeää, värinä punaista
saippuaväriä ja lisukkeena puolukan siemeniä. Tuoksuna käytin hedelmien ja
marjojen tuoksuista tuoksuöljyä, nimeltä Lemmenloitsu.
Valmis
massa muotissa
Vuorokauden
vanha saippuatanko
Tangon
leikkaaminen paloiksi on helppoa. Saippua on tässä vaiheessa
pehmeää.
Nyt
saippuapalat saavat kypsyä vähintään kuukauden. Saippuasta haihtuu vettä, se kovettuu
ja väri muuttuu kirkkaammaksi kypsymisen aikana.
Onpa kaunis - kiva pehmeä väri ja siementen tuomat pilkut. Varmaankin siemenet tuovat myös hellävaraista kuorivuutta saippuaan.
VastaaPoista