Kuusenkerkkiä on helppo kerätä ja niitä löytää sieltä missä kuusi kasvaa. Parhaimmillaan kuusenkerkät ovat alkukesästä, kun ne ovat vielä vaaleanvihreitä ja pehmeitä.
Murskattua kuusenkerkkää voi lisätä mausteeksi melkein mihin vaan, esimerkiksi liharuokiin ja salattiin. Kerkkien maku on aika vahva, joten kannattaa ensin kokeilla varovasti.
Kuusenkerkkäjuoma on mainio alkoholiton tervetuliaismalja esimerkiksi juhliin ja sen tekeminen on helppoa.
1,5 l kiehuvaa vettä
4 dl murskattuja kuusenkerkkiä
hunajaa maun mukaan
Kerkkien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä. Annetaan jäähtyä yön yli. Siivilöidään, kiehautetaan ja lisätään hunaja. Pullotetaan ja säilytetään jääkaapissa. Säilyy noin kaksi viikkoa.
Kerkkiä voi myös pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti