maanantai 3. heinäkuuta 2017

Aurinkoenergialla valmistettu kuusenkerkkäsiirappi

Tämän helpon ohjeen löysin netistä.


Täytetään lasipurkki puolilleen kuusenkerkkiä tiivisti painettuna. Lisätään purkki täyteen sokeria. Minä käytin ruskeaa ruokosokeria, mutta mikä tahansa sokeri käy. Sitten vaan aurinkoiselle ikkunalla, tai kasvihuoneeseen kuten minä tein.


Aurinko ja lämpö sulattaa sokerin. Tämän siirapin sulamiseen meni 2 viikkoa. Joukossa oli tosi kylmiä päiviä. Helteellä siirappi valmistuu nopeammin.


Kuusenkerkkäsiirappi liuos siivilöidään...

ja pullotetaan. Tämä siirappi on ohuempaa kuin keitetty siirappi. Loistava makeutusaine mihin tahansa (smoothie, tee, kaikki jälkiruuat jne.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti