tiistai 13. syyskuuta 2016

Kätevästi omenaporalla

Pari vuotta sitten ostin omenaporan. Ihastuin taas käsin veivattavaan härveliin, joka on osoittautunut käteväksi apuriksi omenoiden käsittelyssä.



Omena asetetaan kiinni piikkeihin.



  Veivataan. Siemenkota jää omenaporaan.



Ja omena leikkaantuu spiraaliksi.



Ladoin pari kiloa omenan paloja isoon pataan. Lisäsin kilon hillosokeria ja tilkan vettä. Vielä mausteeksi pari kanelitankoa ja hiukan muskottipähkinää. Sitten 150 asteen uuniin pariksi tunniksi. Välillä sekoitin paistosta.



 Lopuksi surautin sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Omenahillosta tuli karamellimaista, minusta parempaa kuin keitetty hillo. Lisäksi helppo tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti