Tomaattien
kypsymistä on hauska seurata. Arvioin tietysti eri lajikkeiden
makua ja mietin mitä lajikkeita kannattaa kasvattaa ensivuona.
Uutuutena tänä
vuona on kooltaan aika iso, lähes musta tomaatti. Maistelemaan en
ole vielä päässyt, sillä sen toinen puoli on vielä vihreä.
Jännitys kasvaa...
Jaahas, nyt nämäkin tomaatit on maisteltu ja vähän mauttomiksi havaittu. Tässä jalostustyötä on tehty ulkonäön ehdolla ja maku on jäänyt vähemmän tärkeäksi. En kasvata näitä tomaatteja enää ensi vuona.
Jaahas, nyt nämäkin tomaatit on maisteltu ja vähän mauttomiksi havaittu. Tässä jalostustyötä on tehty ulkonäön ehdolla ja maku on jäänyt vähemmän tärkeäksi. En kasvata näitä tomaatteja enää ensi vuona.
Myös
luumutomaatteja kasvatan nyt ensimmäistä kertaa. Ne ovat kananmunia
suurempia, kiinteitä, leivänpäällä loistavia. Maultaan mukavan
mietoja. Sopivat varmaan myös erilaisiin patoihin ja täytettyjä uunitomaattejakin kannattaa kokeilla. Ovat ehdolla myös
ensivuoden kasvatettaviin tomaatteihin.
Kauniin keltaisia,
pieniä, hauskan muotoisia kirsikkatomaatteja olen kasvattanut
ennekin. Eivät ole maultaan yhtä hyviä kuin punaiset, mutta
syötävän hyviä kuitenkin. Kasvatuslistalla edelleen.
Punainen
kirsikkatomaatti kukkii vieläkin hurjasti. Eihän näistä kukista
enää tomaatteja ehdi kasvaa, mutta en henno leikata
poiskaan. Tomaattien kasvuvoiman seuraaminen kun ällistyttää minua aina. Nämä tomaatteja kasvatan joka vuosi.
Pienet punaiset
kirsikkatomaatit ovat maultaan parhaita ja hyvin satoisia.
Makeita on ehkä oikea sana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti