maanantai 8. elokuuta 2016

Asiaa tomaateista


Tomaattien kypsymistä on hauska seurata. Arvioin tietysti eri lajikkeiden makua ja mietin mitä lajikkeita kannattaa kasvattaa ensivuona.


 
Uutuutena tänä vuona on kooltaan aika iso, lähes musta tomaatti. Maistelemaan en ole vielä päässyt, sillä sen toinen puoli on vielä vihreä. Jännitys kasvaa...

Jaahas, nyt nämäkin tomaatit on maisteltu ja vähän mauttomiksi havaittu. Tässä jalostustyötä on tehty ulkonäön ehdolla ja maku on jäänyt vähemmän tärkeäksi. En kasvata näitä tomaatteja enää ensi vuona.

 
Myös luumutomaatteja kasvatan nyt ensimmäistä kertaa. Ne ovat kananmunia suurempia, kiinteitä, leivänpäällä loistavia. Maultaan mukavan mietoja. Sopivat varmaan myös erilaisiin patoihin ja täytettyjä uunitomaattejakin kannattaa kokeilla. Ovat ehdolla myös ensivuoden kasvatettaviin tomaatteihin.

 
Kauniin keltaisia, pieniä, hauskan muotoisia kirsikkatomaatteja olen kasvattanut ennekin. Eivät ole maultaan yhtä hyviä kuin punaiset, mutta syötävän hyviä kuitenkin. Kasvatuslistalla edelleen.

 
Punainen kirsikkatomaatti kukkii vieläkin hurjasti. Eihän näistä kukista enää tomaatteja ehdi kasvaa, mutta en henno leikata poiskaan. Tomaattien kasvuvoiman seuraaminen kun ällistyttää minua aina. Nämä tomaatteja kasvatan joka vuosi.



 
Pienet punaiset kirsikkatomaatit ovat maultaan parhaita ja hyvin satoisia. Makeita on ehkä oikea sana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti