maanantai 1. elokuuta 2016

Vattuhillon keittämistä


Erilaisia hilloja olen vuosienvarrella keittänyt paljon. Marjatilanteen mukaan teen erilaisia variaatioita. Vattu on ehdottomasti suosikkimarjani. Hilloissa (ja mehuissa) pienikin määrä vattuja tuo hienon aromin. Nyt tarkoitan tietenkin villivattuja.

Tänä vuona vattuja on niin paljon, että voin suorastaan mässäillä niillä. Ja se minun ehdottomasti paras hillo on vattuhillo terästettynä punaisilla viinimarjoilla.

 
Suureen paksupohjaiseen kattilaan laitetaan desilitran verran vettä ja vajaa pari kiloa vattuja

 
Lisätään vajaa puoli kiloa punaisia viinimarjoja. Marjojen suhteella ei ole suurta väliä. Väintään kuitenkin parisen kiloa yhteensä. Marjoja kuumennetaan. Kun höyryä alkaa ilmaantua kattilan kanteen, lisätään kilo hillosokeria.

 
Keitetään noin 10 minuuttia.

 
Purkitetaan kuumiin lasipurkkeihin. Olen myös pakastanut hilloja. Kylmätila kun ei riitä kovin suurelle hillopurkki rivistölle.

Ja ei kun herkuttelemaan. Omatekoinen hillo sopii maustamattoman jugurtin kanssa, rahkajälkiruokiin, vaniljajäätelön kanssa, lettujen seuraksi, leipäjuuston kanssa, leivontaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti