Erilaisia hilloja
olen vuosienvarrella keittänyt paljon. Marjatilanteen mukaan teen
erilaisia variaatioita. Vattu on ehdottomasti suosikkimarjani. Hilloissa
(ja mehuissa) pienikin määrä vattuja tuo hienon aromin. Nyt
tarkoitan tietenkin villivattuja.
Tänä vuona vattuja
on niin paljon, että voin suorastaan mässäillä niillä. Ja se
minun ehdottomasti paras hillo on vattuhillo terästettynä punaisilla
viinimarjoilla.
Suureen
paksupohjaiseen kattilaan laitetaan desilitran verran vettä ja vajaa
pari kiloa vattuja
Lisätään vajaa
puoli kiloa punaisia viinimarjoja. Marjojen suhteella ei ole suurta
väliä. Väintään kuitenkin parisen kiloa yhteensä. Marjoja kuumennetaan. Kun höyryä alkaa ilmaantua kattilan
kanteen, lisätään kilo hillosokeria.
Keitetään noin 10
minuuttia.
Purkitetaan kuumiin
lasipurkkeihin. Olen myös pakastanut hilloja. Kylmätila kun ei
riitä kovin suurelle hillopurkki rivistölle.
Ja ei kun
herkuttelemaan. Omatekoinen hillo sopii maustamattoman jugurtin
kanssa, rahkajälkiruokiin, vaniljajäätelön kanssa, lettujen
seuraksi, leipäjuuston kanssa, leivontaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti