Mehumaija on kuulunut
”kodinkoneisiini” aina. Ja höyrymehua valmistan joka vuosi.
Olemme olleet oikeastaan aina omavaraisia mehujen suhteen. Limsat tai
kaupan tuoremehut ovat harvinaisia tuotteita meidän jääkaapissa.
Mehujen valmistus
alkaa marjojen keräämisellä. Parasta mehua saa erilaisten
viinimarjojen ja vattujen sekoituksesta. Flunssajuomaan laitan noin
puolet mustiaviinimarjoja, janojuomaksi sopii vähän kevyempi
versio. Mustaviinimarja kun on kaikkein vahvin viinimarjoista.
Mehumaija täytetään
ääriään myöten marjoista ja lisätään vajaa pari kiloa
sokeria.
Marjat kutistuvat ja
vaalentuvat höyrystymisen aikana. Saan yhdestä
mehumaijallisesta noin 4-5 litraa mehutiivistettä.
Valmis mehu
pullotetaan puhtaisiin lasipulloihin. Nykyään kaupasta saa kauniita
mehupulloja. Käytän tietysti myös kaikkia mahdollisia muitakin
pulloja. Tänä syksynä pulloista tulee olemaan pulaa, marjoja kuin
on niin hurjan paljon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti