Rommiruukkuja on hauska tehdä. Tuoreita vastapoimittuja marjoja, sokeria ja rommia,
helpompaa ei säilöminen voi olla. Tänä vuona innostuin
kokeilemaan myös liköörin valmistusta ja säilömään pensasmustikoita
valkoviiniin.
Laitoin lasipurkkiin
vattuja ja viinimarjoja, toiseen mustia ja toiseen vihreitä.
Sitten vaan sokeria ja purkki täytteen vodkaa.
Annetaan maustua
kuukauden verran ja siivilöidään marjat pois. Likööri saa muhia
vähintään pari kuukautta, mielellään kauemminkin.
Tässä seoksessa on yhtä paljon vodkaa ja tyrnimehua. Sokeria laitoin varovasti, mutta sitä voi lisätä maisteluvaiheessa.
Pari rommiruukkupurkkia sekalaisista marjoista ja yksi purkki tyrnistä.
Säilyyköhän pensasmustikat valkoviinissä? Lisäsin
hiukan hunajaa makua ja säilyvyyttä parantamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti