tiistai 16. elokuuta 2016

Terveyttä palkokasvista


Palkokasvit ovat hyviä proteiinin lähteitä ja niiden viljelystä on hyötyä ympäristöllekin. Siis terveellisiä ovat ja hyviä. Palkokasvien viljelyn suosio taitaa olla kasvussa.

 
Papujen kasvattamisessa alku on hankalinta. Siemenien itäminen vaatii lämpimän maan ja lämmin kesä tietää hyvää satoa. Tänä kesänä kylmät kaudet verottivat harmillisesti avomaan satoa. Onneksi kasvatin muutaman salkopavun kasvihuoneessa. Niiden sato on nyt valmistumassa. Pitkiä keltaisia palkoja on kehittymässä yllättävän paljon.

 
Vasta poimittujen herneiden maku muistuttaa minua lapsuudesta. Ne taisivat olla ahomansikoiden ohella kesän parhaita herkkuja.

 
Vielä kuva kypsymässä olevasta viinirypäletertusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti